به گزارش مشرق، زعفران یا زَرپَران گیاهی است از تیرهٔ زنبقیان، سردهٔ زعفران که خواص زیادی از قبیل دارویی و رنگ غذایی دارد. ایران بزرگترین تولیدکننده زعفران در دنیا میباشد؛ و شهرستان قاین به عنوان پایتخت زعفران و شهر طلای سرخ شناخته شده است.
بیشتر بخوانید:
خواص و فواید کدو برای درمان بیماریها
زعفران، گیاهی است چند ساله که دارای پیاز میباشد این پیاز دارای غلاف قهوهای رنگ است و دارای طبیعتی گرم و خشک است.
جالب است بدانید که؛ افراد برای تقویت قلب و تسریع گردش خون میتوانند ۵ گرم زعفران را در ۱ لیتر آب بجوشانند و سپس با عسل مخلوط کرده و روزی ۲ فنجان این دمنوش را میل کنند.
یکی از خواص مهم زعفران، ایجاد شادی و طراوت در خلق و خوی انسان است؛ از طرفی چای میتواند باعث کاهش اضطراب و آرامش شما شود. با ترکیب چای و زعفران فقط یک نوشیدنی درست نمیکنید، بلکه شادی و آرامش را به زندگی خود میبخشید.
زعفران به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدانهایی که دارد به درمان لکههای تیره پوست کمک کرده و باعث روشنتر و سفیدتر شدن رنگ پوست میشود.
چای زعفران به عنوان یک نوشیدنی دارای خاصیت آنتی اکسیدن یکی از گزینههای بسیار خوب برای پیشگیری از سرطان به حساب میآید.
باید بدانید که؛ برای درمان دردهای شدید در کیسه صفرا افراد میتوانند نیم گرم زعفران را در یک فنجان گلاب حل کرده و روزانه میل نمایند.
افراد در سردردهای سرد (با لمس کردن احساس سردی میکنند) میتوانند زعفران را با گلاب مخلوط کرده و شقیقه خود را با آن محلول ماساژ دهند. این کار باعث تسکین سردرد میشود.
زعفران به دلیل خواص ضد باکتریایی قوی که دارد برای پیشگیری از آکنه و جوش صورت و همچنین درمان جای جوش مفید میباشد. برای از بین رفتن لکهای قهوهای صورت افراد میتوانند کمی زعفران را با نشاسته پودر شده به صورت خمیر در آورند و برلکهای صورت ضماد کنند؛ این کار برای رفع لکهای قهوهای صورت و همچنین جوشهای سر سیاه مفید است.
مصرف چای زعفرانی میتواند نوشیدنی مناسبی با خواص مفید برای سلامت حافظه و مغز باشد.
افرادی که دچار سرفههای ناشی از رطوبت شده اند میتوانند شربت زعفران را با عسل مخلوط کرده و آن رامیل کنید، این کار برای تسکین سرفه مفید است.
ازآنجاییکه یکی از خواص زعفران برای زنان و همچنین مردان، کاهش فشار خون است، با اضافهکردن مقداری از این گیاه خوشرنگ به غذاها میتوانید تا حدی جلوی افزایش فشارخون خود و افراد خانواده را بگیرید.
زعفران را باید دور از نور و رطوبت نگهداری کرد زعفران را درظروف شیشهای یا فلزی دربسته نگهداری نمایید. توجه داشته باشید اسانس زعفران قابل تبخیر شدن است، بنابر این درب ظرف زعفران را ببندید درصورت باز ماندن درب ظرف زعفران اثرات داروئی و کیفیت آن کاهش مییابد.